Ukrainasit protestojnë – “Stop Putin”

Duke valëvitur flamurin kombëtar blu dhe të verdhë dhe duke brohoritur slogane kundër Rusisë, disa qindra mbështetës pro-ukrainas janë mbledhur në Whitehall përballë Downing Street.

Disa mbajnë pankarta me përshkrimet e Vladimir Putin së bashku me fjalët “terrorist” dhe “vrasës”.

Turma heshti ndërsa himni kombëtar i Ukrainës luhej përpara se të shpërthente në duartrokitje dhe të rifillonte një brohoritje “Stop Putin. Ndalo luftën”.

Olga Smith, një muzikante, artiste dhe mësuese, u transferua në Londër nga Ukraina pesë vjet më parë. Vajza e saj është ende atje, së bashku me katër nipërit e saj.

Olga tha se vajza e saj e telefonoi në orët e para për t’i thënë se pushtimi kishte filluar dhe se rajoni i tyre po bombardohej.

Por Olga thotë se kjo nuk filloi e gjitha sot. “Ka tetë vjet që po vazhdon”. ajo tha. “Perëndimi duhet të bëjë më shumë për të ndaluar Putinin tani, sepse nëse nuk e bëjnë, ai nuk do të ndalet këtu.