TV izraelit: Marrëveshje e mundshme për lirimin e 87 pengjeve

TV izraelit N12 , pas Washington Post , raportoi gjithashtu një marrëveshje të mundshme për lirimin e pengjeve në Rripin e Gazës. Sipas TV, Hamasi ka sinjalizuar se është i gatshëm në parim të lirojë 87 pengje. Midis tyre janë 53 gra, fëmijë dhe të rinj izraelitë dhe 34 të huaj. Në këmbim, Izraeli pritet të zbatojë një armëpushim pesë-ditor në Rrip dhe të lirojë një numër të paspecifikuar grash dhe të miturish nga burgjet e tij. Hamasi bën thirrje që të lejohet më shumë karburant në enklavën palestineze. N12 saktëson, megjithatë, se ende nuk është e qartë nëse marrëveshja do të kalojë, duke qenë se kreu i Hamasit në Rripin e Gazës, Yahya al-Sinwar, ende nuk ka dhënë një përgjigje të qartë dhe përfundimtare përmes ndërmjetësve në Katar.