Thellohet kriza humanitare në Gaza

Agjencitë e OKB-së thonë se kriza humanitare në Rripin e Gazës po thellohet ndërsa numri i vdekjeve të civilëve vazhdon të rritet, vrasja e punonjësve humanitarë të Kombeve të Bashkuara ka arritur në nivele të pashembullta, lagje të tëra janë rrafshuar nga bombardime të pamëshirshme dhe miliona njerëz nuk janë në gjendje të marrin ushqim, ujë dhe ilaçe të mjaftueshme. “Nëse sot ka një ferr në Tokë, emri i tij është Gaza veriore. Njerëzit që kanë mbetur atje përballen me rrezikun nga vdekja, dëshpërimi, shpërngulja dhe errësira”, tha Jens Laerke, zëdhënës i Zyrës së OKB-së për Koordinimin e Çështjeve Humanitare.