Spanja do e mbyllë hapësirën ajrore për linjat ruse

Spanja

Spanja do e mbyllë hapësirën ajrore të saj për linjat ruse, sipas Ministrisë së Transportit të Spanjës.

Ministria e Transportit njoftoi për këtë lëvizje nëpërmjet Twitterit të dielën duke thënë që shteti do të “procedojë me mbylljen e hapësirës për linjat ruse” pas direktivave për bashkëpunim të BE-së, raporton CNN.

Spanja i është bashkuar një grupi të shteteve tjera që kanë mbyllur hapësirën ajrore të tyre për linjat ruse të vikend pas pushtimit rus të Ukrainës, përfshirë Gjermaninë, Italinë, Francën, dhe Kanadanë.