Singapori sanksionon Rusinë në një veprim të rrallë

Në një lëvizje të rrallë, Singapori ka thënë se do të vendosë sanksione kundër Rusisë në kundërshtim me luftën e Moskës në Ukrainë, shkruan BBC.

Qyteti-shtet, një qendër kryesore financiare, do të vendosë kontrolle eksporti dhe kufizime financiare të synuara për disa banka ruse, do të vendosë kufizime në transaksionet e kriptomonedhave dhe do të ndalojë institucionet financiare të ofrojnë shërbime që mund të ndihmojnë bankën qendrore të Rusisë.

Ministrja e Jashtme Vivian Balakrishnan i tha parlamentit se Singapori synonte “të vepronte në bashkëpunim me shumë vende të tjera me të njëjtin mendim për të vendosur sanksione dhe kufizime të përshtatshme kundër Rusisë”.

Është e para ndër fqinjët rajonalë që vendos sanksione, megjithëse anëtarët e tjerë të Shoqatës së Kombeve të Azisë Juglindore kanë dënuar veprimet e Rusisë.