SHBA e quan “krejtësisht të papranueshme” lëvizjen bërthamore të Putinit

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i janë përgjigjur urdhrit të Presidentit rus, Valdimir Putin për vendosjen e forcave bërthamore të Rusisë në një gjendje gatishmërie “të veçantë”, shkruan BBC, transmeton Shqip.com.

Ambasadorja e SHBA-së në Kombet e Bashkuara, Linda Thomas-Greenfield, e quajti lëvizjen “të papranueshme” në një intervistë për CBS News.

“Kjo do të thotë se presidenti Putin po vazhdon të përshkallëzojë këtë luftë në një mënyrë që është krejtësisht e papranueshme dhe ne duhet të vazhdojmë t’i frenojmë veprimet e tij në mënyrën më të fortë të mundshme” tha ajo.

Lëvizja e bën më të lehtë lëshimin e armëve – por korrespondenti i sigurisë nga BBC, Gordon Corera tha se kjo ishte një mënyrë që Rusia t’i dërgonte një paralajmërim NATO-s, në vend që të sinjalizonte një qëllim për t’i përdorur ato.