Rreth 4 mijë e 500 ndërtesa banimi janë shkatërruar në Ukrainë

Rusia ka shkatërruar rreth 4 mijë e 500 ndërtesa banimi, 100 ndërmarrje, 400 institucione arsimore dhe 150 institucione mjekësore në Ukrainë.

Një gjë të tillë e ka konfirmuar një ministër i qeverisë ukrainase, shkruan BBC.

“Dëmi i përgjithshëm në të gjithë vendin do të vlerësohet pas përfundimit të armiqësive dhe heqjes së minave”, tha Ministri për Zhvillimin e Komunitetit dhe Territorit, Oleksiy Chernyshov, cituar nga agjencia e lajmeve Interfax-Ukraine.

Sipas vlerësimeve paraprake, humbjet e shkaktuara nga Ukraina kanë arritur në dhjetëra miliarda dollarë amerikanë, me shumën që rritet çdo ditë.

Me synimin e përpjekjeve për rindërtim, qeveria ka thjeshtuar procedurat për importin e materialeve të ndërtimit.

Megjithatë, shton ministri, çdo rindërtim duhet të paraprihet nga pastrimi i minave dhe rrënojave.

Ukraina shpreson të përfshijë specialistë vendas dhe të huaj në përpjekjet e rindërtimit./Shqip.com