Prodhuesi holandez i birrës ndalon shitjen dhe prodhimin e birrës së saj Heineken në Rusi

Heineken është bërë brendi më i fundit që ka ndaluar operacionet në Rusi.

Prodhuesi holandez i birrës tha se po ndalon shitjen, prodhimin dhe reklamimin e birrës së saj të markës Heineken në vend.

Ajo gjithashtu do të marrë hapa të menjëhershëm për të rrethuar operacionet e saj ruse nga biznesi i saj më i gjerë dhe tha se nuk do të “pranojë më asnjë përfitim financiar neto që rrjedh nga operacionet tona ruse”.

Heineken kishte njoftuar tashmë planet për të ndaluar të gjitha investimet dhe eksportet e reja në Rusi.

Në një deklaratë të mërkurën, Heineken tha se “po vlerëson opsionet strategjike për të ardhmen e operacioneve tona ruse. Ne shohim një dallim të qartë midis veprimeve të qeverisë dhe punonjësve tanë në Rusi. Për më shumë se 20 vjet, punonjësit tanë lokalë kanë qenë anëtarë të vlerësuar të biznesit tonë Heineken. Mbështetja e punonjësve tanë dhe familjeve të tyre është një parim i qartë ndërsa ne përcaktojmë rrugën përpara.”

Heineken tha se do të rrisë gjithashtu mbështetjen dhe donacionet për OJQ-të që veprojnë në Poloni, Hungari, Rumani dhe Sllovaki.

Kujtojmë që edhe McDonald’s dhe Starbucks thanë se po mbyllin restorantet dhe kafenetë e tyre në Rusi dhe Coca-Cola po pezullon operacionet e saj atje si përgjigje ndaj pushtimit rus të Ukrainës. Pepsi po ashtu po tërheq edhe disa produkte nga vendi./Shqip.com