Politico: Biden mendon se Netanyahu i ka ditët të numëruara në politikë

Netanyahu dhe Biden

Netanyahu dhe Biden

Joe Biden dhe ndihmësit e tij kryesorë kanë diskutuar mundësinë që ditët politike të Benjamin Netanyahut janë të numëruara dhe presidenti ia përcolli këtë skenar kryeministrit izraelit në një bisedë të fundit. Kështu shkruan Politico. Sipas dy zyrtarëve të lartë të administratës, tema e jetës së shkurtër politike të Netanyahut është ngritur në takimet e fundit në Shtëpinë e Bardhë që përfshinin Biden, duke përfshirë diskutimet që u zhvilluan pas udhëtimit të presidentit në Izrael, ku ai u takua me kryeministrin izraelit. Biden, sipas të njëjtave burime, shkoi aq larg sa i sugjeroi Netanyahut të mendonte për mësimet që do të ndajë me pasardhësin e tij të mundshëm. Një tjetër zyrtar aktual dhe një ish-zyrtar amerikan konfirmuan se administrata beson se Netanyahu ka një mandat të kufizuar.