OKB: Më shumë se 800 njerëz janë vrarë që kur Rusia filloi pushtimin e Ukrainës

Lutra në Ukrainë

Të paktën 816 njerëz janë vrarë dhe 1,333 janë plagosur që nga fillimi i pushtimit rus në Ukrainë, tha të premten Zyra e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut. 

Shumica e viktimave ishin për shkak të “përdorimit të armëve shpërthyese me një zonë të gjerë ndikimi, duke përfshirë granatimet nga artileria e rëndë dhe sistemet e raketave me shumë lëshime dhe sulmet ajrore me raketa”, tha OHCR në një raport, raporton CNN.

Të vrarët përfshijnë 152 burra, 116 gra, shtatë vajza dhe 16 djem, si dhe 36 fëmijë dhe 489 të rritur, gjenia e të cilëve nuk dihet ende, tha agjencia e OKB-së.

OHCR tha se “beson se shifrat aktuale janë dukshëm më të larta, veçanërisht në territorin e kontrolluar nga qeveria dhe veçanërisht në ditët e fundit, pasi marrja e informacionit nga disa vende ku kanë ndodhur armiqësi intensive është vonuar dhe shumë raporte janë ende. në pritje të vërtetimit.”