OKB-ja identifikon varrezat masive në Mariupol me deri në 200 trupa

OKB-ja ka identifikuar një varr masiv në qytetin jugor të rrethuar të Mariupol, që thotë se mund të mbajë rreth 200 njerëz.

Matilda Bogner, kreu i Misionit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut në Ukrainë, tha se ekipi i saj po përpiqej të vlerësonte shkallën e viktimave civile, raporton BBC.

“Një varr masiv ne kemi qenë në gjendje të marrim informacione satelitore dhe vlerësojmë se një nga ato varre masive mban rreth 200 njerëz,” tha ajo.

Por “kjo nuk do të thotë që të gjithë ata njerëz janë viktima civile”, shtoi ajo – meqenëse shifrat e OKB-së nuk përfshijnë vdekjet ushtarake ose ata që vdesin për arsye të tjera gjatë një lufte.

Të paktën 1,035 civilë janë vrarë, tha ajo – megjithëse OKB-ja ka thënë vazhdimisht se beson se numri i viktimave është “dukshëm më i lartë” se numrat e saj zyrtarë, për shkak të vështirësisë në verifikimin e raporteve dhe marrjen e informacionit nga zonat e goditura nga lufta.

Në fillim të kësaj jave, komandantët lokalë thanë se mendonin se vetëm numri i vdekjeve të Mariupol mund të ishte më shumë se 3,000. Trupat shpesh lihen në rrugë sepse është shumë e rrezikshme për t’i tërhequr dhe shumë prej tyre më vonë përfundojnë në varreza masive./SHQIP.com