Ngec konvoji 60 kilometra i Rusisë, ishte nisur me synimin e madh për ta pushtuar Kievin

Lëvizja e konvojit ushtarak rus në drejtim të kryeqytetit të Ukrainës

Forcat ruse që lëvizin drejt Kievit në pjesën veriore të Ukrainës, duke përfshirë një kolonë të madhe ushtarake ruse, “mbeten të bllokuara”, tha zëdhënësi i Pentagonit John Kirby gjatë një konference në Pentagon të mërkurën.

“Nga vlerësimet tona më të mira ata nuk kanë bërë ndonjë përparim të dukshëm në 24-36 orët e fundit,” tha Kirby për forcat ruse që lëvizin drejt Kievit. “Asgjë shumë domethënëse”.

Kirby tha se ngecja ka të ngjarë për shkak të një numri faktorësh duke përfshirë forcat ruse që qëllimisht “rigrupohen dhe rivlerësojnë përparimin që nuk kanë bërë dhe si të kompensojnë kohën e humbur”, “sfidat logjistike dhe të qëndrueshme” dhe “rezistencën nga ukrainas”, tha Kirby, raporton CNN.

Në pjesën jugore të Ukrainës, forcat ruse “duket se po përjetojnë në përgjithësi më pak rezistencë sesa në veri”, tha Kirby. 

“Kherson dhe Mariupol, dy qendra kryesore të popullsisë në jug, janë ende të kontestuara” tha Kirby.

“Vlerësimi ynë është se, ndërsa ata i afrohen këtyre dy qendrave të popullsisë në jug, ne besojmë se po përballen me më shumë rezistencë,” përfundoi Kirby.