NATO: Nuk pritet që Rusia të ketë ndonjë fitim në ditët e ardhshme në Ukrainë

“Për herë të parë, ne nuk presim që ata (Rusia) të bëjë ndonjë fitim në ditët e ardhshme.”

Kështu ka deklaruar një zyrtar ushtarak i NATOS për CNN.

“Ata po vënë gjithçka që kanë dhe po bëjnë ende shumë pak progres,” shpjegoi zyrtari.

“Askush nuk mendonte se do të përballeshin me këto probleme të thjeshta. Pas dy javësh, ata ende nuk kanë qenë në gjendje të zgjidhin çështjet e tyre logjistike.”

Ushtarë të Ukrainës

Zyrtari pranoi se Rusia kishte qenë në gjendje të bënte disa përfitime margjinale, veçanërisht në jug, por tha se pritja ishte se Moska duhet të lëvizte shumë më shpejt në këtë fazë.

“Me gjithë armaturën e tyre ata duhet të lëvizin shumë më shpejt,” tha zyrtari.

Zyrtari tha gjithashtu se zhvendosja e strategjisë në shënjestrimin më të drejtpërdrejtë të qendrave kryesore urbane, që çoi në bombardime më të rënda të disa qyteteve, gjithashtu nuk kishte prodhuar “nuk ka efekt të madh”.