Ministria e Mbrojtjes e Rusisë dhe zyrtarët e OKB-së zhvilluan një takim për situatën humanitare në Ukrainë

Zyrtarët nga Ministria ruse e Mbrojtjes (MOD) mbajtën një takim në Moskë me përfaqësues nga Kombet e Bashkuara për të diskutuar situatën në Ukrainë të hënën. 

“U diskutua formula e ndërveprimit për zgjidhjen e problemeve humanitare në territorin e Ukrainës, në DPR dhe në LPR,” u tha një deklaratë nga Ministria e Mbrojtjes ruse pa dhënë detaje të mëtejshme, shkruan CNN.

Kjo vjen pasi Ministri rus i Mbrojtjes, Sergei Shoigu dhe Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres patën një telefonatë, tha Ministria e Mbrojtjes.

Guterres shkroi të dielën në Twitter “është absolutisht thelbësore të vendoset një pauzë në luftimet në Ukrainë për të lejuar kalimin e sigurt të civilëve nga Mariupol, Kharkiv dhe Sumy, si dhe të gjitha vendet e tjera të kapur në konflikt, dhe për të siguruar shpëtimin e jetëve humanitare. furnizimet mund të lëvizin për ata që mbeten.”