Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar: Bjellorusia do të dërgojë forca në kufirin me Ukrainën

Një ushtarak ukrainas duke ecur pranë një APC të dëmtuar rus pranë Kutuzivka, në veri të KharkiV

Bjellorusia ka njoftuar vendosjen e forcave të operacioneve speciale përgjatë kufirit me Ukrainën, thotë Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar në përditësimin e saj të fundit të inteligjencës.

Ajo gjithashtu ka vendosur njësi të mbrojtjes ajrore, artilerie dhe raketash në poligonet e trajnimit në perëndim të vendit, thotë ai.

“Prania e forcave bjelloruse pranë kufirit ka të ngjarë të rregullojë trupat ukrainase, kështu që ato nuk mund të vendosen në mbështetje të operacioneve në Donbas”, por shton, “deri më sot forcat bjelloruse nuk kanë qenë të përfshira drejtpërdrejt në konflikt”.