Ministri i Mbrojtjes i Rusisë: Hapet rruga për të lejuar “trafikun e plotë” midis Rusisë, rajonit të Donbasit dhe Krimesë

Pamje nga Ukraina

Ministria e Mbrojtjes së Rusisë, ka thënë se është hapur një korridor tokësor për Krimenë e pushtuar nga Rusia, duke lejuar civilët dhe mallrat të kalonin nëpër territorin lindor të Ukrainës.

Ministri rus i mbrojtjes, Sergei Shoigu, në një konferencë tha se ushtria është duke punuar me hekurudhat, si dhe tashmë kishte restauruar 1,200 kilometra shina treni.

Siç raporton CNN, ai ka thënë se do hapët rruga për të lejuar “trafikun e plotë” midis Rusisë, rajonit të Donbasit të Ukrainës lindore dhe Krimesë.

Furnizimi me ujë nëpërmjet kanalit të Krimesë veriore, një linjë shpëtimi për Krimenë, ka rinisur gjithashtu, tha Shoigu.

Sipas tij, ky korridor tokësor lejoi Rusinë të fillonte dërgimin e mallrave në Mariupol, Berdiansk dhe Kherson, qytetet-port të Ukrainës juglindore që janë pushtuar nga Rusia.

Tutje, tha se portet Mariupol dhe Berdiansk po funksiononin normalisht dhe ishin gati të transportonin grurë, pas bllokimit prej muajsh të portave kyçe që kishte bërë Rusia.