Më shumë se 4,000 civilë u evakuuan me sukses të hënën, tha zëvendëskryeministri i Ukrainës

Foto nga: Getty Images

Më shumë se 4,000 civilë u evakuuan me sukses nga qytetet ukrainase në vijën e frontit të konfliktit të hënën, sipas zëvendëskryeministres Iryna Vereshchuk.

Në një deklaratë video, Vereshchuk tha se evakuimet u kryen përmes shtatë korridoreve humanitare.

Tre korridore të tjerë të tillë, megjithatë, nuk ishin në gjendje të funksiononin me sukses, shtoi ajo.

Vereshchuk akuzoi gjithashtu forcat ruse se qëlluan kundër civilëve të evakuuar në rajonin e Kievit.

Rusia ka mohuar vazhdimisht pretendimet e Ukrainës se forcat e saj kanë qëlluar mbi civilët e evakuuar, raporton BBC.

Të shtunën, Ukraina akuzoi forcat ruse për vrasjen e shtatë civilëve në një sulm ndaj grave dhe fëmijëve që përpiqeshin të largoheshin nga luftimet në fshatin Peremoha pranë Kievit.