Marka spanjolle e veshjeve Inditex pezullon aktivitetin në më shumë se 500 dyqane në Rusi 

Inditex i Spanjës, gjiganti global i modës, markat e të cilit përfshijnë Zara, njoftoi të shtunën se po “pezullon përkohësisht” aktivitetin në 502 dyqanet e tij në Federatën Ruse.

“Inditex raporton se në rrethanat aktuale nuk mund të garantojë vazhdimësinë e operacioneve të saj dhe kushtet tregtare në Federatën Ruse”, thuhet në deklaratë, duke shtuar se pezullimi vlen edhe për shitjet online të firmës atje. 

Nga 502 dyqane, 86 janë të markës Zara, tha kompania, duke shtuar se Rusia përbën rreth 8.5% të fitimeve të kompanisë para tatimit, të matur nga EBIT. Inditex ka më shumë se 9,000 punonjës në Federatën Ruse dhe po zhvillon një “plan të veçantë mbështetjeje” për ta, thuhet në deklaratë. 

Inditex i dërgoi deklaratën e saj rregullatorit të tregut të aksioneve të Spanjës, i njohur me inicialet spanjolle, CNMV, të shtunën.  

Sipas faqes së internetit të firmës, Inditex ka tetë marka që shesin online globalisht, dhe gjithashtu në rreth 7000 dyqane në 96 vende./SHQIP.com