Kryeministri viziton Istogun pas vërshimeve: Qëndrojmë pranë banorëve

Kryeministri Albin Kurti së bashku me ministrin e Mbrojtjes, Armend Mehajn dhe atë të Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi kanë vizituar Istogun për t’i parë nga afër vërshimet.

Ai ka bërë të ditur se Qeveria Kosovës dhe të gjitha institucionet shtetërore qëndrojnë pranë banorëve të komunave ku pati vërshime duke i ndihmuar e mbështetur ata.

Kurti ka treguar edhe arsyet se pse reshjet e shiut shkaktojnë përmbytjen e vendbanimeve në këto pjesë të Kosovës.

Dëmtimi i brigjeve dhe shtretërve të lumenjve nga eksploatimi i egër i zhavorrit, prerja ilegale e pyjeve ndër vite dhe mungesa e projekteve të pyllëzimit, sistemet jo adekuate të kanalizimit dhe ujëmbledhjes, si dhe ndryshimet klimatike globale i kanë lehtësuar, shpejtuar e shpeshtuar përmbytjet e vendbanimeve nga vërshimet”, ka shkruar Kurti.