Kremli thotë se asgjë e tmerrshme nuk do të ndodhë nëse Rusia përjashtohet nga G20

Sanksionet e radhës kundër Rusisë pritet të përfshijnë edhe largimin nga G20, Reuters.

Kremlini tha të premten se asgjë e tmerrshme nuk do të ndodhë nëse Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj arrijnë të dëbojnë Rusinë nga grupi i njëzet ekonomive kryesore, sepse shumë nga anëtarët e G20 janë gjithsesi në luftë ekonomike me Moskën.

“Formati i G20 është i rëndësishëm, por në rrethanat aktuale, kur shumica e pjesëmarrësve janë në gjendje lufte ekonomike me ne, asgjë e tmerrshme nuk do të ndodhë,” u tha Peskov gazetarëve, kur iu përgjigj një pyetjeje për dëbimin e mundshëm të Rusisë.

Peskov tha se bota ishte shumë më e larmishme se Shtetet e Bashkuara dhe Evropa dhe parashikoi se përpjekjet e SHBA për të izoluar Moskën, për të cilën ai tha se deri më tani kishte qenë vetëm pjesërisht efektive, do të dështonin.

Të enjten Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, tha se ai mendon se Rusia duhet të hiqet nga Grupi i Njëzet (G20) ekonomitë kryesore dhe tema u ngrit gjatë takimeve të tij me liderët botërorë në Bruksel më herët të enjten./Shqip.com