Kosova voton

Për zgjedhjet lokale të 17 tetorit – janë të certifikuara 18 parti politike, një koalicion, 17 iniciativa qytetare dhe 12 kandidatë të pavarur.

Të gjithë kanë bërë thirrje te qytetarët që t’iu japin besimin në kutitë e votimit.

Këto kuti të votimit hapën në ora 7 të mëngjesit dhe mbyllën 12 orë më pas; pra ora 19:00.

Numri i qendrave të votimit në të gjithë Kosovën është 883 me gjithsej 2 mijë e 477 vendvotime.

Në këto qendra do të kenë të drejtë të votojnë 1 milion e 885 mijë e 448 qytetarë.

Për zgjedhjet lokale nuk vlen vota me kusht në një tjetër qytet; pos në të njëjtin qytet ku jeni të regjistruar si votues.

Kështu, para se të votoni ju duhet ta vendosni maskën dhe  ta mbani distancën sociale.

Pasi të gjitha institucionet kanë kërkuar që të respektohen masat anti-COVID.