Kina dhe Rusia vendosin veton ndaj rezolutës së SHBA-së për Gazën

Russia's U.N. Ambassador Vassily Nebenzia, right, raises his hand in favor of a Russia-backed resolution regarding the Israel-Hamas war during a session of the U.N. Security Council at United Nations headquarters Monday, Oct. 16, 2023. The resolution did not pass. (AP Photo/Craig Ruttle)

Rusia vuri veton ndaj rezolutës së SHBA-së për Gazën. 10 shtete anëtare votuan pro, tre kundër (përfshirë Rusinë) dhe dy abstenuan. Drafti amerikan u refuzua. Edhe vetë Rusia propozoi një rezolutë alternative përkundrejt asaj të SHBA. “Rezoluta e paraqitur nga Rusia si një alternativë ndaj asaj amerikane është “me keqbesim””, tha përfaqësuesja e Përhershme Amerikane në OKB Linda Greenfield Thomas. Kina, një tjetër anëtare e përhershme, gjithashtu votoi kundër rezolutës së SHBA-së për Gazën, sepse ajo ishte “evazive” në lidhje me masat për të ndaluar luftimet. Këtë e tha Përfaqësuesi i Përhershëm i Pekinit pas votimit për tekstin e Uashingtonit.