Kievi në ankth, publikohen pamjet e tankeve ruse që lëvizin në qytet

Videot e mediave sociale po tregojnë atë që duket të jetë tanke ruse që kalojnë nëpër Obolon, një zonë në veri të qendrës së qytetit të Kievit.

Vetëm në orën e kaluar, ministria e mbrojtjes e Ukrainës konfirmoi se forcat ruse ishin infiltruar në lagjen e banimit.

Videot duket se janë marrë nga vendasit në shtëpitë e tyre. BBC ka verifikuar se cilësimi në këto video është Obolon.

Zhvillimet e fundit i kanë konfirmuar edhe Ministria e Mbrojtjes së Ukrainës e cila ka kërkuar nga qytetarët që të prodhojnë koktej molotovi dhe të rezistojnë pasi nuk ka rrugë tjetër përveq se t’i përgjigjen agresionit.  

Korrospodenti i BBC-së ka njoftuar se janë duke u dëgjuar shumë të shtëna mirëpo ende nuk është e qartë se çfarë po ndodh./SHQIP.com