Kadiu: Vuçiqi tha nuk nënshkruaj me Kosovën por në kohën e Isa Mustafës e kishte bërë

Presidenti i Serbisë deklaroi sot gjatë ditës se nuk e ka vendosur nënshkrimin e tij në marrëveshjen me Kosovën pasi Kosova nuk është vend i njohur ndërkombëtarisht.

Lidhur me këtë ka ardhur edhe reagimi nga ana e Klisman Kadiu, këshilltar i zv/kryeministrit Besnik Bislimi.

Përmes një postimi në rrjetin social në Facebook, Kadiu ka thënë se Vuçiq e vendosi nënshkrimin e tij në marrëveshjet me Kosovën në kohën kur kryeministër ishte Isa Mustafa.

“Vuçiç deklaroi se “nuk nënshkruaj se Republika e Serbisë është një vend i njohur ndërkombëtarisht, ndërsa ajo siç e quajnë Republika e Kosovës nuk është. Nuk dua të bëj marrëveshje ndërkombëtare me Kosovën.” Po a nuk kanë qenë marrëveshje ndërkombëtare dhe ato të nënshkruara më herët? Të nënshkruara dhe nga vetë Vucic (së bashku me Isa Mustafën). Ato ku obligimet janë Pacta sun servanda, nën dhe “gjuhën” e BE-së?”, ka thënë Kadiu.

Pse i nënshkruante pa hezitim më herët marrëveshjet ndërkombëtare Vuçiqi e tash jo? (për këtë spo jap përgjigje se tranohet opozita), ka shtuar më tutje Kadiu.