Jordania ndërpret marrëdhëniet diplomatike me Izraelin, tërheq ambasadorin

Jordania ndërpret marrëdhëniet diplomatike me Izraelin. Amani tërhoqi ambasadorin jordanez në Tel Aviv dhe e informoi Izraelin që të mos e dërgonte homologun e tij në Jordani. Agjencia Petra e bëri të ditur këtë. Shkak për vendimin është bërë ndërhyrja ushtarake në Rripin e Gazës dhe vrasja e civilëve palestinezë nga ushtria izraelite. Mbi 8 mijë është numri i të vdekurve në enklavën palestineze të Gazës.