Izraeli refuzon të lirojë të burgosurit e lidhur me Hamasin

Izraeli po kontrollon “me përpikëri” të gjithë listën e emrave të të burgosurve palestinezë për të siguruar që asnjë nga ata që do të lirohen sipas marrëveshjes së mundshme me Hamasin nuk janë në asnjë mënyrë të lidhur me lëvizjen islamike. Hamasi nuk e di saktësisht se ku janë të gjithë njerëzit e rrëmbyer në Gaza (edhe sepse jo të gjithë janë në duart e tij: disa janë pengje të fraksioneve të tjera palestineze). Këto janë disa nga pengesat që për momentin pengojnë mbylljen e marrëveshjes mes Hamasit dhe Izraelit, siç thanë burimet egjiptiane për Wall Street Journal. Izraeli dhe Hamasi po i afrohen një marrëveshjeje të ndërmjetësuar nga Katari dhe Egjipti për të arritur një armëpushim dhe për të liruar disa nga rreth 240 pengjet e mbajtura në Gaza.