Heineken po tërhiqet nga Rusia

Prodhuesi holandez i birrës – Heineken ka thënë se po tërhiqet nga Rusia.

Teksa, kohëve të fundit një numër firmash perëndimore që thanë se po largoheshin nga vendi si rezultat i pushtimit të Ukrainës.

“Ne kemi arritur në përfundimin se pronësia e Heineken mbi biznesin në Rusi nuk është më e qëndrueshme dhe as e zbatueshme në mjedisin aktual,” njoftoi Heuneken – në website zyrtar.

Kompania tashmë ka ndaluar shitjen dhe prodhimin e markës së saj Heineken në Rusi, si dhe pezulloi investimet dhe eksportet e reja në vend në fillim të këtij muaji.

Teksa – në njoftim po ashtu thuhet se agat e 1800 punonjësve tanë do të paguhen deri në fund të vitit 2022./Shqip.com