Autoriteti Palestinez: Izraeli po kryen krime kundër njerëzimit në spitalin al-Shifa

Ministrja e Shëndetësisë e Autoritetit Palestinez (PA) Mai al-Kaila ka akuzuar Izraelin se ka kryer një “krim të ri kundër njerëzimit, stafit mjekësor dhe pacientëve” duke kryer një operacion ushtarak brenda spitalit. “Ne i mbajmë forcat pushtuese plotësisht përgjegjëse për jetën e personelit mjekësor, pacientëve dhe personave të zhvendosur në Al-Shifa”, tha ajo në një deklaratë të publikuar nga agjencia palestineze e lajmeve Wafa. Autoriteti Palestinez qeveris pjesët e Bregut Perëndimor të pushtuar, të cilat nuk janë nën kontrollin e plotë të Izraelit dhe dominohen nga lëvizja Fatah, një rival i Hamasit. Prandaj, ministria e Shëndetësisë e drejtuar nga PA është e ndarë nga ministria e Shëndetësisë e drejtuar nga Hamasi në Gaza. Al-Shifa është spitali më i madh në Gaza dhe si Izraeli ashtu edhe SHBA-ja pretendojnë se Hamasi ka një bazë komanduese nën të – gjë që Hamasi e mohon.