Hamasi-Izraelit: Respektoni kërkesën e OKB-së për armëpushim, ndaloni gjenocidin

Hamasi ka mirëpritur thirrjen e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara për një armëpushim të menjëhershëm në Gaza, raportojnë mediat arabe. Izzat Al-Rishq, anëtar i Byrosë Politike të lëvizjes islamike palestineze, “i kërkoi komunitetit ndërkombëtar të vazhdojë të ushtrojë presion” mbi ato që ai i quajti “forcat okupuese” dhe bëri thirrje për “respekt” për rezultatin e votimit në OKB. Asambleja e Përgjithshme. Në një deklaratë të shkurtër, Al-Rishq dënoi gjithashtu “luftën e gjenocidit dhe spastrimit etnik” kundër popullit të Rripit të Gazës.