Hamas: Agresioni izraelit në Gaza do të destabilizojë të gjithë rajonin

Kreu i byrosë politike të Hamasit, Ismail Haniyeh, tha se sulmet e vazhdueshme izraelite në Gaza “do të destabilizojnë të gjithë rajonin”, duke shtuar se “askush” nuk mund të parashikojë se si do të shkojnë gjërat. Ai e raporton atë në Jazeera. Haniyeh tha se “rezistenca” e udhëhequr nga Brigadat Qassam do të vazhdojë të intensifikojë sulmet dhe u bëri thirrje “kombeve aleate dhe vëllezër” të ushtrojnë presion “nëpër çdo rrugë” për të ndaluar sulmet e vazhdueshme në Gaza. Haniyeh më pas e përshkroi Hamasin si një “lëvizje nacional çlirimtare që kërkon të çlirojë popullin dhe tokën e saj”, ndërsa “terroristët” janë ata që mbështesin “agresionin” dhe qëndrojnë “të heshtur përballë masakrave të kryera nga Izraeli”. Haniyeh më pas bëri thirrje për hapjen urgjente të të gjitha pikave kufitare, përfshirë Rafahun me Egjiptin, dhe hyrjen e pakushtëzuar të ndihmës shumë të nevojshme. “Është e papranueshme që armiku të kontrollojë se çfarë duhet dhe çfarë nuk duhet të hyjë në Rrip”.