Hakerat rusë i bashkohen sulmit kibernetik ndaj Ukrainës: E bëjmë për argëtim

Që nga fillimi i krizës në Ukrainë, vendi ka qenë objektiv i sulmeve kibernetike pothuajse të vazhdueshme, për të cilat fajësohet gjerësisht Rusia.

Por sulmuesit nuk po punojnë të gjithë për Kremlinin.

Një grup hakerësh vigjilentë rusë “patriotë” kanë thënë se e bëjnë këtë për argëtim në kohën e tyre të lirë, duke u kënaqur me shkaktimin e kaosit kibernetik.

Dmitry (jo emri i tij i vërtetë) më tha se donte të ndihmonte vendin e tij “të mundte Ukrainën nga prapa kompjuterit të tij”, shkruan BBC.

Javën e kaluar ai tha se ai dhe pesë bashkëpunëtorët e tij kishin kryer sulme të shumta të mohimit të shërbimit, duke sulmuar serverët ukrainas me të dhëna dhe duke i marrë i nxjerrë ato jashtë linje. BBC shikoi se si grupi shkatërroi përkohësisht një faqe interneti ushtarake ukrainase.

BBC shikoi se si grupi shkatërroi përkohësisht një faqe interneti ushtarake ukrainase.

“Ky është vetëm fillimi,” tha Dmitry.

Mbrojtja kibernetike e Ukrainës thotë se vendi është nën sulm të vazhdueshëm./SHQIP.com