Franca është e shqetësuar për situatën në veri të Kosovës

Ministria e Jashtme e Francës ka reaguar lidhur me situatën në veri të vendit.

Në reagimin e MPJ-së thuhet se Franca është e shqetësuar lidhur me situatën në veri të vendit.

“Franca është shumë e shqetësuar për situatën në veri të Kosovës dhe dënon fuqishëm sulmin e papranueshëm ndaj misionit të EULEX-it në Kosovë dhe të gjitha aktet e dhunës në terren. Ai nxit palët të tregojnë përmbajtjen maksimale dhe ndjenjën e përgjegjësisë për të ulur tensionet”, thuhet në reagim.

Më tutje thuhet se Franca mbështet plotësisht ndërmjetësimin evropian, i cili duhet të bëjë përparim në një marrëveshje gjithëpërfshirëse, ligjërisht të detyrueshme midis Serbisë dhe Kosovës dhe të bëjë përparim në perspektivat e të dy vendeve për një të ardhme në Evropë. Ai inkurajon fuqimisht të dy palët që të ri angazhohen në dialogun e lehtësuar nga BE

Po ashtu është bërë e ditur se Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme do të bisedojë për këtë çështje me homologët e saj evropianë në Këshillin e Ministrave të Jashtëm të Bashkimit Evropian, që po mbahet sot në Bruksel.