Forcat ruse kanë lëshuar më shumë se 950 raketa që nga fillimi i pushtimit

Forcat ruse tani kanë lëshuar më shumë se 950 raketa që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës.

Një gjë të tillë e ka konfirmuar një zyrtari i lartë i mbrojtjes amerikane, shkruan CNN.

“Si forcat ruse ashtu edhe forcat ukrainase kanë afërsisht 90% të fuqisë së tyre luftarake “në dispozicion të tyre”, shtoi zyrtari.

SHBA-ja “vazhdon të vlerësojë progresin e kufizuar deri në mungesë të forcave tokësore ruse në arritjen e objektivave të tyre”, tha zyrtari, duke vënë në dukje se forcat ruse nuk kanë avancuar më pranë kryeqytetit të Kievit.

SHBA vlerëson se forcat ruse janë “ende rreth 15-20 kilometra në veriperëndim dhe rreth 20-30 kilometra në lindje” të Kievit, tha zyrtari.

Në 24 orët e fundit, ndihma e sigurisë nga SHBA dhe vende të tjera “vazhdon” të arrijë në Ukrainë.

Dërgesat që mbërritën brenda 24 orëve të fundit “përfshinin armë”, shtoi zyrtari.

Austin po udhëton për në Bruksel për të marrë pjesë në Ministrinë e Mbrojtjes të NATO-s./Shqip.com