Fabrika që prodhon dhe riparon tanke ruse pezullon punën

Fabrika që prodhon dhe riparon tanke ruse ka pezulluar punën.

Ushtria ukrainase po raporton se një kompani që prodhon dhe riparon tanke ruse ka pezulluar punën në fabrikën e saj në rajonin qendror rus të Chelyabinsk për shkak të mungesës së pjesëve të importuara.

Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës, raporton se prodhuesit Uralvagonzavod i është dashur të ndalojë prodhimin në objekt “për shkak të mungesës së pranimeve të komponentëve të prodhimit të huaj”, shkruan BBC.

Kompania ukrainase e informacionit dhe konsulencës ushtarake Defence Express raporton se Uralvagonzavod ofron të vetmen fabrikë që kryen montimin e tankeve.

Ai vazhdon të raportojë se prodhuesi përdor në mënyrë rutinore komponentë perëndimor.

Nuk ka raportime që i referohen objektit Uralvagonzavod në mediat ruse.