Egjipti: Zhvendosja e popullsisë është një vijë e kuqe për ne

Zhvendosja e popullatës palestineze nga Gaza është “vijë e kuqe”. Këtë e ka përsëritur ministri i Jashtëm egjiptian, Sameh Shoukri , gjatë takimit në Pekin mes një delegacioni të përbërë nga vende arabe, me shumicë myslimane dhe organizatat rajonale (Egjipt, Arabia Saudite, Jordani, Indonezia, PNA dhe OCI) me ministrin. i Punëve të Jashtme Kineze, Wang Yi. “Ekziston një politikë e deklaruar për të zhvendosur palestinezët nga Gaza, por qëndrimi i fortë i refuzimit të Egjiptit dhe vendeve arabe është një vijë e kuqe. Zhvendosja do të kërcënojë paqen, sigurinë dhe stabilitetin e rajonit dhe të botës,” tha Shoukri, si raportuar nga zëdhënësi i tij, Ahmed Abu Zeid, në rrjetin social