Egjipti vendos dhjetëra tanke në kufirin me Gazën

Egjipti ka vendosur dhjetëra tanke dhe automjete të blinduara pranë pikës së kontrollit Rafah në kufirin me Rripin e Gazës. Kështu shkruan Ria Novosti, duke cituar gazetën The Times of Israel e cila flet për një dislokim të automjeteve të rënda për shkak të frikës së Kajros nga një fluks i mundshëm i dhjetëra mijëra refugjatëve. Rafah, në fakt, është i vetmi vendkalim kufitar për Rripin e Gazës. Më herët, Associated Press, duke cituar zyrën e kryeministrit izraelit, raportoi se autoritetet izraelite kanë pranuar ekzistencën e një plani të inteligjencës për të zhvendosur 2.3 milionë banorët e enklavës palestineze të Gadishullit Sinai në një vend fqinj.