Dita e shtatë e luftimeve: Raportohet se rusët kanë pushtuar qytetin Kherson

Trupat ushtarake ruse pretendojnë se janë futur në qytetin Kherson të Ukrainës.

Nëse këto pretendime janë të sakta atëherë ky do të jetë qyteti më i madh i pushtuar deri më tani nga rusët. 

Gjatë natës është raportuar se trupat ruse janë parë në rrugët e këtij qyteti. Porti dhe hekurudha raportohet se janë në kontrollin e forcave ruse.

Kombet e Bashkuara kanë raportuar se deri tani janë vrarë 136 civilë në mesin e tyre 13 fëmijë.

Ndryshe trupat ushtarake ruse janë në ofensivë për pushtimin e Ukrainës dhe qëllimi final është rrëzimi i Qeverisë legjitime të këtij shteti.

Forcat ruse kanë mohuar se janë duke kryer krime të luftës në Ukrainës gjersa Bashkimi Evropian ka tërhequr vërejtjen se krimet do të ndëshkohen./Shqip.com