Dëshmitarët: Trupat izraelite janë në jug të qytetit të Gazës

Në jug të qytetit të Gazës, trupat izraelite po përpiqen të ndërpresin qarkullimin në autostradën kryesore dhe rrugën paralele përgjatë bregut të Mesdheut. Disa dëshmitarë e raportojnë këtë, sipas The Guardian.
Zaki Abdel-Hay, një banor i zonës, tha për Associated Press se njerëzit kanë frikë të shkojnë atje. “Njerëzit janë shumë të frikësuar. Tanket izraelite janë ende afër,” tha ai përmes telefonit, duke shtuar se “zjarr i vazhdueshëm i artilerisë” dëgjohet pranë rrugës. Ushtria izraelite më pas publikoi foto në lidhje me operacionin në Telegram.