Çfarë po ndodh në Mariupol

Prej ditësh – BBC ka raportuar mbi situatën në Mariupol, ku 100 mijë njerëz mbeten të bllokuar pa ushqim, ujë apo energji dhe granatime të ashpra nga forcat ruse.

Tashmë sipas të njëjit medium – shumë njerëz janë fshehur në bodrume dhe presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky tha në fillim të kësaj jave se “nuk kishte mbetur asgjë” nga qyteti.

Përpjekjet për të krijuar korridore humanitare për të lejuar largimin e civilëve dhe për dërgimin e ndihmave kanë dështuar vazhdimisht.

Përpjekjet për të krijuar korridore humanitare për të lejuar largimin e civilëve dhe për dërgimin e ndihmave kanë dështuar vazhdimisht.

Mariupol është bërë qyteti më i bombarduar dhe më i dëmtuar në luftën e Ukrainës me Rusinë. Është çelësi i fushatës ushtarake të Moskës në Ukrainë.

Gjeografikisht, qyteti zë vetëm një zonë të vogël në hartë, por tani qëndron me kokëfortësi në rrugën e forcave ruse që kanë shpërthyer nga gadishulli i Krimesë.

Ata po shtyjnë veri-lindjen në përpjekje për t’u lidhur me shokët e tyre dhe aleatët ukrainas-separatistë në rajonin Donbas të Ukrainës lindore.

Por, forcat ukrainase kanë qenë të qëndrueshme. /Shqip.com