Burri që iku nga Mariupol përshkruan situatën në qytet

Burri nga Ukraina

Oleg Savchuk, i cili arriti të arratisej nga qyteti i rrethuar ukrainas i Mariupolit me të dashurën e tij dhe tani ndodhet në Dnipro, ka folur për BBC.

Ai thotë se është një “situatë e tmerrshme” dhe ata morën vendimin të largoheshin nga Mariupol me prindërit dhe gjyshërit e tyre pasi shtëpitë e tyre u shkatërruan.

Oleg thotë se nuk kishte gaz dhe energji elektrike dhe ata nuk ishin në gjendje të telefononin askënd ose të merrnin ndonjë informacion, duke shtuar se ata mbijetuan duke punuar me fqinjët e tyre për të dalë jashtë dhe për të ndezur zjarre për të zier ujin dhe për të gatuar.

Ai thotë se zhvilloi një “aftësi të re” për të identifikuar bombat që përdoreshin nga forcat ruse për të përcaktuar nëse duhej të shkonin në strehimore për t’u fshehur prej tyre.

Ai thotë se qyteti bombardohej pothuajse gjatë gjithë kohës, duke shtuar se kishte vetëm një ose dy orë në ditë kur bombat heshtën.