Britania e Madhe ndalon aeroplanët rusë nga hapësira e saj ajrore

Mbretëria e Bashkuar po ndalon avionët civilë rusë nga hapësira e saj ajrore.

“Asnjë avion në një shërbim të planifikuar, i cili është në pronësi, qira ose operuar nga një person i lidhur me Rusinë, ose i regjistruar në Rusi, nuk do të fluturojë në hapësirën ajrore të Mbretërisë së Bashkuar,” thuhet në një buletin drejtuar pilotëve të sapo publikuar nga Departamenti i Transportit i Mbretërisë së Bashkuar.

Linja ajrore ruse Aeroflot aktualisht operon fluturime direkte midis Moskës dhe Londrës-Heathrow dhe Gatwick, sipas faqes së saj të internetit, shkruan CNN.

Buletini gjithashtu ndalon avionët rusë nga hapësira ajrore mbi detin territorial të Mbretërisë së Bashkuar. Kufizimi hyn në fuqi në orën 19:00. EST dhe është caktuar të skadojë më 23 maj.