Bridget Brink emërohet si ambasadore e SHBA-ve në Ukrainë

Zyrtarët amerikanë e kanë emëruar edhe ambasadoren e re të SHBA-ve në Ukrainë, shkruan BBC.

Diplomatja Bridget Brink, e cila aktualisht është ambasadore në Sllovaki, do të plotësojë një pozicion që ka mbetur i zbrazët që nga fillimi i vitit 2020 nën administratën e Donald Trump. 

Mediat amerikane raportuan se presidenti Joe Biden do ta emërojë atë më vonë të hënën.

SHBA tha gjithashtu se po rishikonte kushtet e sigurisë në kryeqytetin Kiev dhe do të rihapë ambasadën atje sapo të lejojë situata, në një shtysë të re diplomatike në Ukrainë që nga pushtimi i Rusisë gati dy muaj më parë.

Ambasada mbetet e mbyllur me një zyrë të përkohshme që është zhvendosur në Poloninë fqinje. Stafi i ambasadës do të fillojë të bëjë udhëtime ditore në qytetin perëndimor të Ukrainës Lviv në ditët në vijim, sipas mediave amerikane.