Blinken pajtohet me vlerësimin e Biden se Putin ka kryer krime lufte

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e ka quajtur Putinin “bandit të pastër”.

Ndërkaq, me këtë është pajtuar edhe sekretari amerikan Antony Blinken.

Blinken tha se pajtohet me vërejtjet e presidentit Joe Biden se presidenti rus Vladimir Putin është një kriminel lufte pasi forcat ruse vazhdojnë të sulmojnë zonat civile në Ukrainë, shkruan CNN.

“Ata i shtuan bombardimet e tyre me qëllimin për të thyer vullnetin e popullit. Dje, Presidenti Biden tha se sipas mendimit të tij, krime lufte janë kryer në Ukrainë. Personalisht, jam dakord. Synimi i qëllimshëm i civilëve është një krim lufte. Në fund të fundit, shkatërrimi i tre javëve të fundit, e kam të vështirë të konkludoj se rusët po bëjnë ndryshe. Pasojat e luftës së Moskës po ndjehen në mbarë botën”, tha ai.

Blinken tha gjithashtu se ekspertët amerikanë janë në procesin e dokumentimit dhe vlerësimit të krimeve të mundshme të luftës në Ukrainë.

“Ne do të sigurohemi që gjetjet tona të ndihmojnë përpjekjet ndërkombëtare për të hetuar krimet e luftës dhe për t’i mbajtur përgjegjësit përgjegjës,” tha ai.