Blinken, Netanyahut: Nuk do ta pushtoni Gazën

Blinken dhe Netanyahu gjate nje takimi
Blinken dhe Netanyahu gjate nje takimi


Sekretari i Shtetit i Shteteve të Bashkuara, Antony Blinken, shikon teksa kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, flet para mediave pas një takimi në Tel Aviv më 12 tetor 2023.
Sekretari i SHBA, Blinken gjatë një takimi me Netanyahu

Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken deklaroi se i kishte thënë kryeministrit izraelit Benjamin Netanyahu se “nuk mund të ketë një riokupim të Gazës nga” shteti hebre, por pranoi se “mund të ketë nevojë për një periudhë tranzicioni për efekt sigurie në Rripin e Gazës”. Këtë e kanë raportuar mediat amerikane. Duke folur për ABC, Blinken tha se “kur bëhet fjalë për të ardhmen e Gazës, sipas gjykimit tonë ajo duhet të jetë nën sundimin palestinez dhe duhet të ketë gjithashtu siguri. Është e domosdoshme, nëse duam të kemi paqe dhe siguri të qëndrueshme. se ne në fakt ecim përpara për të siguruar që palestinezët të kenë të drejta politike, aftësi për të qeverisur veten dhe për të marrë vendime për të ardhmen e tyre në shtetin e tyre”, shtoi shefi i diplomacisë amerikane.