Biden thirrje Netanyahut: Respektoni ligjet për mbrojtjen e civilëve

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden i bëri thirrje kryeministrit Benjamin Netanyahu, që Izraeli ka çdo të drejtë dhe përgjegjësi për të mbrojtur qytetarët e tij nga terrorizmi dhe ka prova se është e nevojshme që ta bëjë këtë në përputhje me ligjet e organizatave ndërkombëtare humanitare që kanë prioritet mbrojtjen e civilëve. Kjo u deklarua nga Shtëpia e Bardhë duke raportuar për bisedën e parë që kur Izraeli hyri në Gaza, duke përfshirë presidentin Biden dhe kryeministrin Netanyahu, raporton ANSA. Të dy udhëheqësit diskutuan gjithashtu përpjekjet për të gjetur dhe siguruar lirimin e më shumë se 200 pengjeve të rrëmbyer nga Hamasi gjatë sulmit të 7 tetorit dhe të dërguar në Gaza. Pengjet janë kryesisht civilë izraelitë.