Biden: Putin mendoi se mund ta ndante NATO-n

Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden

Joe Biden ka udhëtuar në kryeqytetin polak Varshavë, ku është takuar me ministrat e qeverisë ukrainase, si dhe me presidentin e Polonisë, Andrzej Duda.

Presidenti i Shteteve të bashkuara të Amerikës tha se ai mendon se udhëheqësi rus Vladimir Putin është befasuar kur ka zbuluar se ai nuk ka qenë në gjendje të ndajë aleatët e NATO-s në reagimin e tyre ndaj pushtimit të tij në Ukrainë.

“Unë jam i sigurt se Vladimir Putin po llogariste në aftësinë për të ndarë NATO-n, për të ndarë krahun lindor nga perëndimi, për të qenë në gjendje të ndante kombet bazuar në historitë e kaluara. Por ai nuk ka mundur ta bëjë këtë – ne kemi qëndruar të gjithë së bashku. Unë mendoj se është kaq e rëndësishme që ne, Polonia dhe Shtetet e Bashkuara, të mbajmë hapin e bllokuar se si po vazhdojmë.”

Ai thotë gjithashtu se historia ka treguar rëndësinë që SHBA të mos qëndrojnë mënjanë gjatë konfliktit në Evropë.

“Ne kemi mësuar nga përvoja e trishtuar në dy luftëra botërore, kur kemi qëndruar jashtë dhe nuk kemi qenë të përfshirë në stabilitetin në Evropë, ajo na ndjek gjithmonë në Shtetet e Bashkuara./Shqip.com