Biden: Putin dëshiron të rikthej ish-Bashkimin Sovjetik

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden ka mbajtur fjalim rreth situatës në Ukrainë, në Shtëpinë e Bardhë.

Biden ka deklaruar se ai beson se Vladimir Putin ka ambicie shumë më të mëdha që shkojnë shumë përtej kufijve të Ukrainës.

“Ai dëshiron që në fakt të rikthej ish-Bashkimin Sovjetik. Për këtë bëhet fjalë. Ambiciet e tij janë krejtësisht në kundërshtim me vendet e marra nga pjesa tjetër e botës”, tha ai.

Biden po ashtu ka theksuar se sanksionet kundër Putinit personalisht “janë ende në tryezë” si një opsion i mundshëm, përveç atyre të shpallura tashmë kundër ekonomisë ruse dhe disa individëve dhe subjekteve.

Presidenti i Amerikës ka deklaruar se sanksionet kanë për qëllim kufizimin e Rusisë për të bërë biznes në dollarë, euro, paund.

Në këtë mënyrë do të stopohet aftësia për të financuar luftën në Ukrainë./Shqip.com