Azerbajxhani liron Ukrainën nga pagesa për karburantet

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskyi, ka zhvilluar një bisedë telefonike me Presidentin e Azerbajxhanit, lham Aliyes.

Sipas tij, kompanitë e karburanteve nga Azerbajxhani të cilat operojnë në Ukrainë do të ofrojnë falas karburante për ambulancat dhe për automjetet e tjera të cilat janë në pronësi të sektorit të emergjencave të Ukrainës.  

“Rezultatet e bisedës me presidentin e Azerbajxhanit janë që të gjitha pikat e karburanteve në Ukrainë të cilat menaxhohen nga Azerbajxhani do të ofrojnë falas karburante për ambulancat.  Ne jemi duke pritur edhe një aeroplan me medikamente nga Azerbajxhani”, ka shkruar ai në Twiter.

Ndryshe Azerbajxhani është njëri ndër shtetet e cila eksporton në Evropë sasi të konsiderueshme të karburanteve.

Ai ka falënderuar edhe Kancelarin e Gjermanisë, Olaf Scholz i cili ka vendosur që t’i dhurojë Ukrainës armatim. “Gjermani sapo ka njoftuar se do t’i dhurojë Ukrainës armë anti-tankë dhe raketa “Stinger”. Koalicioni kundër luftës është në veprim”, ka shkruar ai. /Shqip.com