Atletët ukrainas ia kushtojnë medaljet e tyre paraolimpike “Ukrainës, për paqen”

Ukraina

Ukraina fitoi medaljen e saj të parë të artë në Lojërat Paraolimpike të Pekinit të shtunën, me Grygorii Vovchynskyi që fitoi garën e para biatlonit në sprint për meshkuj — dhe ia kushtoi medaljen e tij më pas vendit të tij.

“Është shumë e rëndësishme për ne në Ukrainë. Sot përfaqësova vendin tim. Është një kohë e vështirë, jam i shqetësuar dhe i frikësuar,” tha ai pas garës. “Unë mendoja përpara garës, duhet të përpiqem të bëj gjithçka për Ukrainën. Duhet të mendoj për luftën, për vendin tim, për popullin tim, për presidentin tim.”

“Unë e dua sportin, por sot kam kandiduar sepse dua që jeta në Ukrainë të shkojë drejt së ardhmes,” tha ai. Ai shtoi se kur filloi lufta, ai “qante çdo ditë”, duke pyetur veten se çfarë mund të bënte.

“Unë mund t’ia kushtoj këtë garë Ukrainës, për paqen, (për) njerëzit në Ukrainë. Është vendi i parë për vendin tim,” tha ai.

Atletja ukrainase Liudmyla Liashenko fitoi gjithashtu medaljen e argjendtë në garën e sprintit për femra të shtunën.

“Jam shumë e lumtur që mbarova dhe solla këtë medalje në Ukrainë”, tha ajo, duke shtuar se familja e saj ishte ende në Ukrainë, raporton CNN.

“Unë po përpiqem të mbroj vendin tim këtu. Po përpiqem të tregoj rezultatet e mia më të mira këtu për të përfaqësuar Ukrainën këtu siç bën ushtria jonë në Ukrainë, si të gjithë ata që janë në Ukrainë tani duke u përpjekur të mbrojnë atdheun tonë.”