Lajme

“Linda vajzë, por ndihem djalë”: Rrëfimi i transgjinorit nga Prishtina

Rrëfimi i transgjinorit nga Prishtina
Rrëfimi i transgjinorit nga Prishtina

Teksa po fliste me nënën e tij, Arzeni në moshën 15-vjeçare vendosi ta thoshte atë që dëshironte prej kohësh: “Unë jam djalë”.

Fillimisht, nëna nuk e pranoi që fëmija i saj ndihej si djalë, e jo vajzë, siç kishte lindur.

Por, shumë shpejt ajo iu bë krah i fortë në rrugëtimin e tij si transgjinor, që në shoqërinë kosovare është mjaft i vështirë.

Sot 21-vjeçar, ai tregon në podkastin Libertas, se si është në proces të trajtimit për ndërrimin e gjinisë, çka për të është përmbushje.

“Nuk e kam pritur kurrë që do të arrij në këtë pikë, ta kem familjen dhe shoqërinë që më duan, të filloj me tranzicionin, t’i marr hormonet…”, thotë ai. /REL

/Shqip.com